Certificeringen

FSC gecertificeerd
PEFC gecertificeerd

Waarom kiezen voor hout met een certificaat, zoals FSC® en PEFC. Het is cruciaal om bewust te zijn van de bron van ons hout en ervoor te zorgen dat het afkomstig is uit duurzaam beheerde bossen. Hier zijn enkele redenen waarom het de moeite waard is om te kiezen voor hout met deze certificaten: Vraag naar onze FSC-en PEFC-gecertificeerde producten.

Duurzaam bosbeheer: Certificeringsprogramma’s zoals FSC (Forest Stewardship Council®) en PEFC (Programme for the Endorsement of Forest Certification) garanderen dat het hout afkomstig is van bossen die volgens strikte milieunormen worden beheerd. Dit betekent dat er rekening wordt gehouden met de biodiversiteit, de bescherming van ecosystemen en de regeneratie van het bos.

Sociale verantwoordelijkheid: Deze certificeringssystemen bevorderen ook de sociale verantwoordelijkheid in bosgebieden. Ze zorgen ervoor dat de rechten van de lokale gemeenschappen worden gerespecteerd, dat er eerlijke arbeidsomstandigheden zijn en dat inheemse volkeren betrokken worden bij het besluitvormingsproces.

Klimaatbescherming: Bossen spelen een cruciale rol in het bestrijden van klimaatverandering, aangezien ze koolstofdioxide opnemen en opslaan. Door te kiezen voor hout met FSC- of PEFC-certificering, draag je bij aan het behoud van bossen die helpen bij het verminderen van de CO2-uitstoot en het bevorderen van een gezond klimaat.

Betrouwbare herkomst: Het gebruik van hout met deze certificaten biedt de zekerheid dat het afkomstig is uit legale bronnen. Het helpt illegale houtkap te bestrijden en ondersteunt eerlijke handelspraktijken.

Bevordering van duurzame bedrijven: Door hout met certificering te verkiezen, geven we een duidelijk signaal aan de markt. We stimuleren duurzaam bosbeheer en moedigen bedrijven aan om te investeren in verantwoordelijke en milieuvriendelijke praktijken.

Laten we onze verantwoordelijkheid nemen en bewuste keuzes maken bij het gebruik van houtproducten. Samen kunnen we een positieve impact hebben op het behoud van onze bossen en het stimuleren van duurzame ontwikkeling.

 

Download hieronder onze certificaten:

FSC Certificaat
PEFC Certificaat

 

Vraag een vrijblijvende offerte aan