Duurzaamheid

FSC gecertificeerd
PEFC gecertificeerd

Hout is duurzaam!

Tropisch hout groeit in een natuurlijke omgeving: het bijzonder soortenrijke tropische woud. Door hout verantwoord te oogsten (volgens een standaard voor duurzaam bosbeheer), blijft het tropische woud behouden en kunnen mensen, planten en dieren gewoon in en van het bos blijven leven.
Het materiaal hout is erg milieubewust: de productie en het gebruik kosten het milieu nauwelijks iets.

Voor een belangrijk deel is dat te verklaren uit de COopname tijdens de groei van de boom. Deze COblijft net zolang in het hout aan de afvalfase en dan komt de opgenomen COweer terug in de atmosfeer. Hout is dus een COneutraal materiaal dat bij goed gebruik jarenlang een tijdelijke opslag van COverzorgt.

Naast de houtproducten, wordt afval uit het productieproces gebruikt voor allerlei toepassingen, waaronder energieopwekking. De benodigde hoeveelheid energie om een kubieke meter hout te ‘produceren’ is een fractie van de energie die nodig is voor het produceren van kunststof, aluminium of staal.
Tenslotte heeft hout super goede eigenschappen waardoor het een prima materiaal is om mee te werken en het lang meegaat in zijn toepassing.

Contact Trentwood